torsdag 28 februari 2013

Hellre maffig än smal

Samlade all kraft och allt mod jag hade. Det krävdes en hel del mental laddning. Började laddningen sista timmen på jobbet med en Celsius citron/lime. Därmed var bollen i rullning och det var bara att slå på autopiloten. Väl hemma bytte jag om till löpartights och på fötterna de nya kompressionsstrumporna från Gococo. Fick ta i med krafttag när de skulle dras upp över vaden. Första känslan var blodstopp, men när jag fick upp blodcirkulation och värme blev det en skön känsla i benen, de kändes faktiskt lätta och pigga. Väl värt att prova om ni funderar. Letade fram en lagom varm vindjacka, det lagom tjocka pannbandet, perfekt en kväll som denna. Ovanligt för att vara mig då jag alltid brukar misslyckas att klä mig rätt. Hade bestämt på förhand att köra s k "Björgenintervaller"... i mitt tempo. Det innebar för min del hyfsat snabb löpning 4 minuter, jogg/gång 2 minuter och detta upprepades 4 gånger. Jag ska erkänna att jag är sjukt imponerad av de norska skiddamerna. Marit Björgen har en grym fysik. En del anser att hon är för manlig men smaken är delad som tur är. Det är coolt med muskulösa kvinnor. Personligen är jag sjukt trött på Barbieidealet. Överlag känns det som många kvinnor är rädda att få för stora muskler. "Få"... om det vore så enkelt att man fick det på beställning. Det krävs åratal av tung, och nu snackar vi inga silverhantlar, styrketräning. Fick en komplimang på gymmet förra veckan... "Du ser maffig ut". För mig var det bland det mest positiva jag kunde få höra. Hellre maffig än smal på gymmet.

Varför tränar jag egentligen kondition när jag främst vill bygga muskler. För att jag (alla?) behöver konditionsträning. För tillfället är det ett par kortare intervallpass samt några lugna bekväma promenader på ca 45 minuter per vecka. Cardio kommer alltid att ingå i min träning i mer eller mindre utsträckning. Jag älskar mat, jag älskar att äta. Att utesluta cardio och därmed minska maten funkar inte i längden. Det finns säkerligen hundratals teorier om detta och det kommer ständigt nya forskningsrön kring detta. Men jag vet vad som känns bäst för mig och det är också det som funkar bäst på lång sikt. This is my way.

Apropå norska skiddamerna så är det typiskt svenska avundsjukan att ifrågasätta deras framgångar. Självklart ska all form av doping och liknande fusk stoppas men vänta tills det är bevisat, alla är oskyldiga tills motsatsen har bevisats. All fusk ska stoppas oavsett om det är norskar, tyskar, holländare eller rent av svenskar som håller på med såna dumheter. De ligger ju på ett antal fler träningstimmar än svenskorna. Kanske är det där hemligheten ligger. De är beredda att offra mer för att nå framgång medan svenskorna hellre gullar med sina pojkvänner. Man måste träna som en man för att prestera som en man.

Imorgon är det dags att kämpa mot tyngdlagen... eller de genetiska lagarna. Har hört att rumpan sänks några millimeter för varje år. Imorgon bitti ska jag göra allt för att höja den till sommaren. Det ska sitta perfekt på plats i bikinitrosan. Om jag nöter tillräckligt med utfall och djupa knäböj så ska det ge resultat. Inga småböj i Bodypumpstil utan ass to the grass. Jag körde ben och rumpa med Klaudia Larson för några veckor sen. Ett pass jag sent ska glömma. Högreps och set tills det sved i bakdelen. Det var en brännande upplevelse när jag stapplade uppför trappan efter passet. Det lever man länge på. Samma sak förra veckan när jag körde djupa böj helt ensam på gymmet kl 8 en lördagmorgon. Imorgon är det dags igen... att uppleva eufori!

Nu däremot ska bakdelen ner... först i soffan och sedan i sängen. Viloläge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar